Professioneel Kitesurfer Stijn Mul over zijn lichaamsverzorging

Professioneel Kitesurfer Stijn Mul over zijn lichaamsverzorging

"Om mijn dromen te verwezenlijken, hanteer ik de levensstijl van The HAB. Goed voor jezelf zorgen is een echte must!"

Hoe zorgt professioneel kitesurfer Stijn Mul voor zijn lichaam?

Vandaag hebben we een gesprek gehad met Stijn Mul (23) over hoe hij voor zijn lichaam zorgt. Stijn is een professionele kitesurfer en reist daarom altijd achter de wind aan. Zijn passie is om samen met zijn vrienden en vriendin naar het buitenland te gaan. Samen sporten, golfsurfen, padellen, kitesurfen en nieuwe plekken ontdekken doet hij het liefst elke dag van zijn leven, en dat lukt hem ook. Stijn kan zijn passie en werk combineren door deel te nemen aan kitesurfwedstrijden en gesponsord te worden door het kitemerk Cabrinha. Daarnaast heeft Stijn ook zijn eigen onderneming, SpaceX Kitesurfing, waar hij kitesurfevenementen organiseert voor zowel amateurs als professionals.

Stijn vertelde ons dat hij het meest trots is op het feit dat hij Nederlands kampioen is geworden en dat hij geld kan verdienen met zijn hobby. Zijn voornaamste doel is om zijn eigen merk op te bouwen als influencer, zodat hij anderen kan inspireren om hun dromen na te jagen. Stijn is lid van The HAB Club. Samen inspireren we elkaar om het beste uit onszelf te halen, van top tot teen.

Levensstijl

"Om mijn dromen te verwezenlijken, hanteer ik de levensstijl van The HAB. Ik ga bewust om met voeding en beweging. Goed voor jezelf zorgen is een echte must! Voor mij omvat een gezonde levensstijl regelmatige lichaamsbeweging, op tijd naar bed gaan en vroeg opstaan om te werken en mijn dromen na te streven.

Wat ik vooral belangrijk vind, is het hebben van kracht en spieren. Dit stelt me in staat om de dingen te doen die ik leuk vind. Ik voel me gezond, fit en beter als ik goed voor mezelf zorg. Ik sport regelmatig in de sportschool, maar soms heb ik ook geen zin om daar naartoe te gaan. Dan zoek ik naar alternatieven waar ik plezier uit kan halen, zoals padellen en kitesurfen met mijn vrienden.

Eens, tijdens een heftige kitesurfcrash tijdens een wedstrijd, viel ik van 10 meter hoogte in ondiep water. Ik had mijn nek of rug kunnen breken, maar gelukkig kwam ik er goed vanaf dankzij het goed onderhouden van mijn lichaam. Mijn lichaam kon de klap opvangen.”

"Om mijn dromen te verwezenlijken, hanteer ik de levensstijl van The HAB. Ik ga bewust om met voeding en beweging."

Voeding

"Als ik fit ben, voel ik me beter in mijn vel, waardoor één stressfactor al wegvalt. Hierdoor kan ik mijn energie steken in andere aspecten van mijn leven, zoals werk en mijn relatie met mijn vriendin. Soms, als ik een paar dagen niet kan sporten, word ik een beetje geïrriteerd op mezelf, niet alleen omdat ik niet heb gesport, maar ook omdat andere dingen langer duren en ik dan geen tijd overhoud voor mezelf. Als ik weinig tijd heb om te sporten, let ik extra goed op mijn voeding. Ik herinner mezelf eraan om voldoende groenten en fruit te eten en niet te veel te snacken. Af en toe een alcoholisch drankje is iets waar ik niet per se nee tegen zeg als dat me op dat moment gelukkig maakt. Voor mij betekent goed voor mezelf zorgen ook dat ik gelukkig ben met mezelf en mijn levensstijl.”

"Succes bij het bereiken van je doelen komt niet vanzelf. Jij bent degene die ervoor zorgt dat je je succesvol voelt in het behalen van je doelen."

Mentale gezondheid

"Ik heb een aantal dingen in mijn leven die me mentaal sterk laten voelen. Wanneer ik hard werk in mijn eigen bedrijf en bepaalde projecten verlopen precies zoals ik had gehoopt, geeft me dat kracht en motivatie om door te gaan.

Ook geeft het me zelfvertrouwen als ik in de spiegel kijk en trots ben op hoe mijn lichaam eruitziet. Ik maak foto's van mijn lichaam voor mezelf, om mijn vooruitgang te zien en mezelf te blijven motiveren. Net als The HAB gelooft Stijn in kracht halen uit zelfzorg dat leidt tot zelfvertrouwen.

Ik kan me goed focussen om hard en succesvol te werken. Mijn advies is om doelen voor jezelf te stellen die je binnen een jaar wilt bereiken. Wees geduldig. Succes bij het bereiken van je doelen komt niet vanzelf. Jij bent degene die ervoor zorgt dat je je succesvol voelt in het behalen van je doelen."

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Shop nu de beste verzoring voor je gezicht!